Friday, 27 January 2012

happy new year :)

Salam, harinih bertarikhkan 2/12/2012, adalah hari yang bosann bagi aku, dah la internet pon tadak, dlu aku duk hidup dgn internet la, sampai nk rengang pon pyah, bila dah tadak rasa bosannn plus-2 . ohmaiii :< , tapi tapa lebih bgus tadak internet dari ada, lagipon tahon nih aku akan mnduduki PMR , perghh, takot gila  sblum nih duk tgok orang ja amik exam, sekarang giliran aku pulak. Ketaq suma ada. hihi

Sekarang da msuk new year 2012, sat ja msa berlalu ,tgok-2 aku da makin besar. Yeah. Hari ni adalah hari last cuti skola bagi tahon 2011. Hmm , kenangan-2 manis buat rakan-2 n klurga yang tersyang tak kulupakan buat selama-2nya. Err , Setiap manusia msti ada azam baru kan ? haa , apa azam apa hihi ? nahh, aku nak kongsi azam aku :-
  1. Nak solat bagi pnuh iaitu 5 waktu
  2. Nak beri tumpuan spnuhnya pada plajaran
  3. Takmau sakitkan hati kwan,guru n anything else
  4. Takmau langgar peraturan skola
  5. Nk blajar bersungguh-sungguh
  6. N last sekali suma orang nk berjaya kan ?  ok , aku nk pegang 8A dlam tangan. Insyallah

# hope azam yang aku impikan dapat aku laksanakan dgn elok#

Hmm , esok dah mula sekola  mana best pon. Dah la terpisah kelas gn hg mysara weh , seriously dlam klas aku mna da kwan mcm hg , mana ada org sudi dgaq luahan aku L , mybe cegu nak kita terpisah kod kan-2 ?  tapa , aku redhaaa, hope tahon 2012 kita stay berkwan nah ? jgn sombong-2 taw J , aku tamau terpisah gn hg, ingat knangan-2 kita tau msa tahon 2012 ,
Haha,buat terok boleh, hihi . sekali sekala lepas nih mna ada nk mlawak-2 gn hg mysara weh, suma pakat berpisah daaa.. walaucmnapon , ingat kita stay Bff , biar pisah kelas tapa, jgan pisah skola jaa 

Wednesday, 28 December 2011

sedih bhai

asalamualaikum,harinih bertarikh kan 28.12.2011,
iaitu hari pergi beli buku dan bakal mnntukan aku kelas mana,
,aku  pergi dgn pnuh smangat nk beli buku n then bila tgok kat papan knyataan yang depa letak,OMG,terkejut,dan-2 hilang semangat nk beli buku,huaaaaaa
alhamdullilah la aku stay klas tu,tapi yang sdihnya aku terpisah dgn hang (mysara) wehh,tak sangkaaa,lepas nih aku tak da la nk luah perasaan apa-2 kat hg,sedih kot.selama nih hang la duk dgaq luahan aku,nnti tak da la.sedihh wehh,taktau la kat spa pulak nak luah,kwan-2 klas waja mana aku rapat sgt,setakat sembang-2 cmtu boleh la :( tak pa la apa-2 pon kita  stay boleh jumpa kan,boleh blik skali lagi kan,boleh rehat sekali kan-2 ? :D  harap tahon depan hang dapat kwan lbih baik lagi  dari aku nahh :) bljaq elok-2 kat klas baru tau,jangan dok bergosip byk sgat.haha.ok la wehh.take care syg.bye-2 :*

Friday, 18 November 2011

tatahu -,-

Salam..nk cerita niy, hari khmis iaitu hari last skola,mmg enjoy gyla la with mmbe-2 ,tapi d sebalik enjoy tu pon,ada ksedihan gakkami ada buat pesta tepung,hoho,..msa nk dtg skola tu,kami sggah beli tepong dlu,msa nk beli tu pon.huaaaa....kekok der,siap auntie kdai tu tnya gyh,gula tak beli kaa?haha...gamaknya dea ingat kmi nk buat apa lha tu..


Hee ok back to the story,kami mmg rancang nk bawak tepong before last skola,untuk pkenakan mmbe-2,tpi rmainyaa yg tak dtang,so rancangan kmi mmg tak kna ssaran,ok,da rmai yg tak dtg,so kmi decide untuk men sesama kmi ja lhaa..lpas hbis men apa,kmi naik klas n then lepak smbil smbg-2 utk kli terakhir,yeahh *aytcambodo*lpas abis smbang pa.


Loceng bunyi mnandakan waktu blik, msa nk trun tgga nk blik mmbe aku sorg dtg kat aku gtaw yg si mysara mmber sekelas aku niy alamatnya akan trun klas,slpas aku dapat taw tu,trus tergamam kut sbb bnda yg tak disngka akn terjadi..WHAT THE HECK... srius aku tak suka..sbbnya dea dapat 6br belas-2 bukan kna trun klas kut,sdgkan yg bwah pda dea pon tak trun,tak phammm oo -,- ,tpi mmbe aku gtaw yg nma si mysara niy tulis dgn pnsil ja bukan cetakan komputer,myb ckgu nk kami terpisah kut,coz lgi pon klau stu klas,kmi tak bljaq tera mna pon,just smbng ja byk.


Lgi pon tahon depan da nk exam,so kna straight untuk tumpu pada pljaran..sat ja msa berlalu,,walaucmna pon,even kita terpisah klas pon,kita stay boleh bjumpa kan-2? hope hg dpat mnyesuaikan diri dgn suasana yg bru nnti nahh-2.tu pon klau hg trun klas,klau tak bgus lha..ok lha harap cekgu cancel nma hg stay klas wja jgak..i really miss u,,nk kmbali mcm dlu blik...ok lha,harap-2 sumanya berjalan dgn lancar..aminnn..

Sunday, 13 November 2011

love u forever

hoi-2,nk storie nihhh tntang kawan pling rapat yang aku syg,
ingat nih,klau kita bgduh macamana pon,aku still syg hg ok.?
jgn anggap aku x syg hg nahhh.....
ok first mmbe yg paling rapat adalah fatin farihah,
urmm,cmna aku boleh knal dy?.kami berkawan sejak dari skola rendah lagi..
xsilap aku,masa darjah 2 lagi,smpai skrg kami still berkawan,
syukur,alhamdulillahh :)) dia seorang yg amik hal tntg aku,even aku gadoh gn dy pon,
dy ttap sbaq dgn pangai aku,ok..i luv u like a "song baby"..HOPE KITA STAY BERKAWAN SMPAI BILA-2,even kita terpisah ponn,, harap jgn lupaa aku sudahh ok..

mmbe kdua paling aku rapat n syg sbgai kawan adalah maisara,
ok aku knal dea sejak skola rendah jugak,tapi dlu aku xrapat sgt dy msa skola rendah,
just gitu-2 ja...bila skola mnngah mmg rapat gyla gn dy,even aku ada mslah,dea sllu tlong,
hope kita kekal kwan smpai bila-2 nahh syg..ilapchiuww forever,
ingat pesan aku,nnti klau hg pndah skola,jgn lupaa kat kawan-2 lama hg,
ingat knangan-2 manis kita bsma,take care,humm...serius bila aku gadoh gn hg,
mcamana pon..aku akn cari hg gak,sbb hg mmg mmhami aku,dari kwan-2 laen,
HOPE hg dpat kwan yg lbih baik dari kami..tu pon klau hg pndah,
klau hg xpndah syukur,alhamdulillah...aku dapt kawan gn hg lgi,
hg jgn risau kalau nnti hg pndah skola,kmi akn ingat hg sntiasa,harap hg dpat bljar dgn cmerlang
kat skola baru hg nahh :))aku tahu hg ada prob,hrap bsbar ja nahh,ALLAH nk mnguji kita.Terima ja dugaan itu..ok? btw aku yg hg sgt-2 <3



syg ketat-2 kat hmpa duaaa :)))

Thursday, 10 November 2011

syg hg kawan

to my beloved person <3
sori wehhh psai kita bgduh aritu myb aku n mmbe-2 lain slah pham gn hg,
ok? hrap hg faham lha gn persaan kami :)
normal lha kan suma maknusia ada buat ksalahan...yeahh :))
hg kata nk putus psahabatan gn kami kan? tak pyah lha,kita knal da lama
daa sejak dari darjah 2 skola rendah lgi..urmm.hg mmpu kaa nk putus gn kami?
bgi aku tak perlu lhaaa..kitaa daa kawan-2 elok,nk putus pulokk..
ohh got it..aku tmaw khilangan kawan-2 yg aku syg termasuk hg :)



even kita trpisah skali pon,aku akan ingat hg,,
da lha lpas niy tamaw daa,
duk gadoh-2,serabut pala bhaiii.....hope kita be frenz forver until die :)
remember that :))

my beloved person :)

Saturday, 5 November 2011

i will try

wehhh...aku mmg tadak niat nk gaduh dgn hg,
aku mmg da lma duk btahan dgn sttus yg hg slalu duk updte,
kadang-2 hg udpate tu mmg sah-2 kena kat aku,
tpi aku sbaq ja, hari niy aku geram,aku just dpt luahkan kt hg cmtu
tpi dsbbkan ego hg gn ego aku sama naik...
then mula gadoh...aku tadak niat pon nk gadoh dgn hg,
yeahh~ aku taw aku mmg EGO,ego aku lbih teruk dari hg,
apa-2 pon aku akn ubah perangai tu...
tima ksih sbb bgi jatuh air mata aku, aku sdaq dgn pangai aku,
aku taw aku suka tarik muka,bila ada bnda xkena dgn aku..
aku bca blog hg mmg sdih..
I hope i will try to change myself :)
aku tmaw pshabatan kita ptus...
aku nk hg pon ubah pangai ego hg tu ok...
k byee :(

Thursday, 3 November 2011

exam dah abes

hye-2...
yeah hariniy da merdeka dahh...lega baq hangg
exam da abisss...
xgaduh buka buku daa,rasa cm nk buang jaoh-2 ja buku tu,
HIHI, urmmm apa-2 pon skrg mau rilex sja,
tpi tahun depan exam PMR pulokk,hadoihhh,,,
kna brperang dgn buku pulok tahun depan..grr >,<


tapa tahun niy boleh enjoy lgi, boleh lha horay-2 lgi,
mai tahun depan,xbolehh daa nk enjoy sgt,kna bca bku..
arghhhh,,tkut nyaaa,rasa sat ja masa berlalu,
rasa cm bru form 1, haha,,
apa-2 pon aku nk stay kelas 2 waja jugak xmau trun klas,
klas tu mmg sporting,xmcm klas laenn..
harap-2 aku gn mysara xbpisahh..
*AMIN*..k byee